S-a strigat catalogul! 82.000 de elevi, din nou la clasă

sc 14Şi în acest an şcolar, Municipalitatea va acorda burse, premii în bani fruntaşilor clasei şi gratuitate pe transportul în comun al Regiei Autonome de Transporturi pentru toţi elevii

În jur de 82.000 de elevi din tot judeţul Braşov au fost strigaţi ieri la catalog, în prima zi a anului şcolar 2015-2016. Inspectorul şcolar general, Ariana Bucur, spune că anul începe cu avize complete pentru 94% dintre şcolile din judeţ, probleme din acest punct de vedere existînd doar în acele localităţi unde nu există reţele extinse de canalizare şi alimentare cu apă.
Pe de altă parte şi acoperirea cu cadre didactice este satisfăcătoare, spune inspectorul şcolar general. Doar 84 de posturi, reprezentînd 1,3% din total, au rămas neocupate, în general fiind vorba, fie de posturi aflate în localităţi izolate, fie de posturi în clase cu predare în limba germană.

Scripcaru: „Vom continua măsurile de susţinere a elevilor“

În municipiul Braşov, 86 de unităţi de unităţi de învăţămînt au sunat ieri oficial primul clopoţel. Primarul George Scripcaru a ales să fie prezent la Şcoala gimnazială nr. 6 „Iacob Mureşianu“, pentru a le înmîna bobocilor de la clasa pregătitoare şi de la clasa I, rechizitele din „Primul ghiozdan“. „Am ales să deschid noul an şcolar la Şcoala nr. 6 pentru că aceasta este una dintre cele cu rezultate foarte bune, lucru care trebuie apreciat. Pot să îi asigur pe părinţii care şi-au adus aici copiii că au făcut o alegere foarte bună. Marea mea satisfacţie este că avem instituţii de învăţămînt foarte bune în Braşov, iar eu ca primar voi face tot ceea ce este necesar ca acestea – indiferent că vorbim de şcoli, grădiniţe, licee sau creşe – să le ofere copiilor cele mai bune condiţii. Am terminat lucrările de reparaţii şi igienizări şi vă asigur că astăzi nu avem nicio şcoală care să nu fie funcţională“, a declarat ieri primarul George Scripcaru, la deschiderea anului şcolar de la Şcoala Gimnazială nr. 6 din Livada Poştei. Primarul a înmînat „primul ghiozdan“ elevilor din clasa pregătitoare şi celor din clasa I şi le-a transmis tuturor elevilor braşoveni, cît şi părinţilor că în acest an va continua programul de acordare a burselor pentru copiii cu rezultate bune şi a premiilor în bani pentru elevii care vor termina anul şcolar cu premiile I, II şi III. De asemenea, şi în acest an, elevii vor beneficia de gratuitate pe transportul în comun al Regiei Autonome de Transporturi, iar profesorii navetişti vor avea şi ei decontate costurile de transport.
„Datele statistice ne-au confirmat că aceste măsuri, aplicate în ultimii trei ani, şi-au atins scopul- acela de a creşte prezenţa elevilor la ore şi de a-i responsabiliza“, a declarat primarul.

Susţinere pentru corpul din Stupini al Şcolii nr. 14

Viceprimarul Ciprian Bucur a ales să deschidă anul şcolar la Liceul „Johannes Honterus“, mergînd apoi la Stupini, Şcoala gimnazială nr. 14 pentru a înmîna rechizitele din programul „Primul ghiozdan“. Bucur a vizitat cele trei corpuri ale Şcolii nr. 14, din cartierul Stupini, din Bartolomeu şi de lîngă Centrul Militar Zonal. „În cartierul Stupini, este o unitate de învăţămînt cu tradiţie în Braşov, însă cu foarte puţini elevi. Anul trecut, aici, am participat la întîlnirea de 60 de ani a absolvenţilor. Acum, părinţii preferă să îşi ducă copii la şcolile «din oraş», pentru că le este mai uşor să îi lase cînd merg la serviciu şi să îi ia cînd termină muncă“, a explicat Ciprian Bucur, care spune totuşi că în Stupini, corpul Şcolii gimnaziale nr. 14 oferă condiţii foarte bune pentru elevi. „Cadrele didactice sînt bine pregătite, iar în perioada următoare, la clădire se va face şi o termoizolare. Cu toate astea, din păcate, la un moment dat s-a pus chiar problema închiderii acestei şcoli, dar avînd în vedere că Stupiniul este un cartier în expansiune, cred că este oportună menţinerea unităţii şcolare“, a mai spus viceprimarul Bucur.

sursa: monitorulexpres.ro

This entry was posted in ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *