Planul de rezervă al Tetkron: apă caldă şi căldură pentru încă 1.650 de abonaţi

tetkron4.000 nu au avut niciodată probleme, iar ceilalţi 6.350 de clienţi ai furnizorului de energie termică în sistem centralizat trebuie să se roage ca GDF Suez să se înduplece şi să reia furnizarea de gaz metan către producătorul privat Bepco.

Mai multe de jumătate dintre braşovenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor rămâne în continuare fără apă caldă la robinete, iar dacă negocierile vor mai bate mult pasul pe loc, şi fără căldură. În şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor Tetkron, oficialii societăţii le-au transmis consilierilor locali că nu există posibilităţi tehnice pentru a produce apă caldă şi căldură în regie proprie prin centralele de cartier decât pentru încă 1.650 de apartamente.
În prezent, din cei 12.000 de abonaţi, doar 4.000, din zona Astra au apă caldă la robinete, fiind alimentate direct din centralele proprii ale furnizorului, după ce de la finele lunii august producătorul privat de energie termică, firma Bpeco, a sistat furnizarea, fiindcă, la rândul ei, a rămas fără gaz, din cauza datoriilor neplătite de către Tetkron. Pentru ceilalţi aproximativ 6.350 de abonaţi nu a fost identificată nici o soluţie de rezervă pentru a fi alimentate în regie proprie de furnizorul Tetkron, singura soluţie fiind motoarele termice ale Bepco. „Tetkron are soluţii alternative pentru aproximativ 1.400 de abonaţi din cartierul Florilor şi alţi 250 din zona Cocorului – Pârâului. În aceste zone, alimentarea cu apă caldă poate fi reluată în 10 – 15 zile, fiind vorba de lucrări mici care sunt efectuate de către angajaţii Tetkron”, a explicat viceprimarul Braşovului, Ciprian Bucur.
mai mult pe : BZB.ro

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *