Speranţe pentru abonaţii Tetkron

tetkron „Estimăm că la inceputul săptămînii viitoare va porni furnizarea agentului termic“, declară viceprimarul Ciprian Bucur

Tetkron ar fi dispusă să acopere pierderile pe reţelele de distribuţie a agentului termic, acumulate în al doilea semestru al anului trecut, plătind către Bepco 7,6 milioane de lei. Pentru ca braşovenii branşaţi la sistemul centralizat de încălzire să aibă din nou apă caldă în apartamente, mai este nevoie însă şi de semnarea unui nou contract între Tetkron şi producătorul de agent termic Bepco, în locul celui care a expirat în aprilie 2014.

Condiţiile acestui nou contract ar urma să fie negociate de cele două părţi, discuţiile cele mai aprinse fiind la modul de suportare, pe viitor, a pierderilor pe reţele.

AGA Tetkron, de acord cu acoperirea pierderilor de anul trecut

Adunarea Generală a Asociaţilor Tetkron (AGA), întrunită ieri într-o nouă şedinţă pentru a încerca să deblocheze criza în care se află din cauza datoriilor către producătorul Bepco, a decis în favoarea acoperirii pierderilor de pe reţele pe 2014. Aceasta este o variantă de capitalizare a societăţii, astfel încît Tetkron să poată plăti facturile restante pe care le are la Bepco şi care au dus la executarea silită şi la oprirea furnizării de agent termic. „În şedinţa AGA s-a decis acoperirea pierderilor. Aceasta este soluţia optimă, avînd în vedere că o nouă majorare de capital nu se mai poate face, întrucît ar fi considerat ajutor de stat“, a explicat consilierul local Cătălin Leonte. Hotărîrea AGA va fi transformată într-o iniţiativă pentru un proiect de hotărîre de Consiliu Local, care va trece prin procedurile de avizare şi va fi pusă în aplicare numai după ce consilierii locali o vor aproba.
mai mult pe: monitorulbrasov.ro

This entry was posted in Aparitii media, NOUTATI and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *