Consilierii locali au aprobat acordul de reluare a agentului termic. Bepco va relua furnizarea când vor fi îndeplinite trei condiții

consiliul-localConsilierii locali brașoveni s-au reunit astăzi într-o nouă ședință de plen, pentru a dezbate o hotărâre privind aprobarea acordului între SC Tetkron SRL, SC Bepco SRL și municipiul Brașov, având ca obiect livrarea de agent termic în sistem centralizat, document ce include și graficul de reeșalonare a datoriei pe care Tetkron trebuie să o achite către furnizor. Viceprimarul Brașovului Ciprian Bucur a precizat că actul normativ aprobat de aleși va fi transmis luni către Prefectură în vederea obținerii avizului de legalitate, apoi, reprezentanții Tetkron, Bepco și ai Municipiului Brașov îl vor semna.  Tot atunci Tetkron și Bepco vor semna și noul contract de furnizare a agentului termic.La ședință au participat 20 dintre cei 26 de consilieri locali, absenți fiind social-democrații Mihai Ghirdă și Florin Teodorescu, independentul Mircea Boriceanu, aleșii FDGR Cristian Macedonschi și Werner Braun, precum și liberalul Lucian Ionescu. Hotărârea a fost aprobată cu unanimitate de voturi.

„Municipiul Brașov și-a îndeplinit obligațiile privind rezolvarea acestei probleme. Noul contract de furnizare a fost aprobat de Adunarea Generală a Asociaților Tetkron. De asemenea, a fost aprobat, atât de către AGA Tetkron, cât și de Consiliul Local Brașov și acordul de furnizare a energiei termice, iar după ce va avizul de legalitate din partea Prefecturii va fi semnat de către cele trei părți. Eu sper ca acest lucru să se întâmple în prima parte a săptămânii viitoare. Totodată, s-au efectuat și unele plăți, așa cum a fost  stabilit în timpul discuțiilor dintre Tetkron și Bepco”, a explicat Bucur.

Potrivit unui comunicat transmis ieri de către Bepco, reluarea furnizării agentului termic se poate face numai după ce sunt îndeplinite în totalitate trei condiții, respectiv semnarea contractului de furnizare, a acordului de reluare a producției (ce include și termenele de eșalonare a sumelor restante de plată de aproximativ 19,2 milioane de lei) și plata de către  Bepco a sumei de 400.000 de lei, îndeplinirea acestei ultime condiții fiind recunoscută de către producător.

sursa: mytex.ro

This entry was posted in ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *