După demisii, vine auditul la Teatrul Sică Alexandrescu

teatrul_sica_1305295698De asemenea, Executivul Primăriei a luat decizia să îi retragă atribuţiile şefei Direcţiei de Cultură, Relaţii Externe şi Evenimente în ceea ce priveşte coordonarea activităţii instituţiilor de cultură subordonate municipalităţii, ca urmare a reclamaţiilor la adresa sa

După ce vinerea trecută conducerea Teatrului Sică Alexandrescu a anunţat public că îşi dă demisia în bloc, ieri la Primăria Braşov a avut loc o şedinţă la care au fost invitaţi să participe directorii demisionari în vederea detensionării situaţiei ţinând cont că de lunea viitoare ar urma să debuteze Festivalul de Dramaturgie Contemporană. Având în vedere că membrii conducerii şi-au motivat demisia printr-o serie de nemulţumiri faţă de deciziile luate de către Cecilia Doiciu, şefa Direcţiei de Cultură, Relaţii Externe şi Evenimente, reprezentanţii Executivului municipalităţii au decis să îi retragă acesteia atribuţiile în ceea ce priveşte coordonarea activităţii instituţiilor de cultură subordonate municipalităţii. „De asemenea, doamnei Doiciu îi va fi retrasă şi calitatea de membru al Consiliilor de Administraţie ale instituţiilor de cultură. Decizia retragerii atribuţiilor Ceciliei Doiciu a fost luată pentru a detensiona situaţia, precum şi în urma mai multor reclamaţii”, a precizat viceprimarul Ciprian Bucur. Totodată, ca urmare a aspectelor semnalate de către conducerea demisionară, în perioada următoare la Teatrul Sică Alexandrescu se va efectua un audit, pentru a se vedea dacă toate lucrurile sunt în regulă. Viceprimarul Braşovului îi contrazice însă pe reprezentanţii conducerii teatrului care au susţinut că subvenţia alocată anul acesta în vederea organizării Festivalului de Dramaturgie Contemporană a fost mai mică faţă de anul trecut. „În 2014, s-au alocat 181.000 de lei, din care s-au cheltuit 81.000 de lei. Anul acesta, de la bugetul local a fost repartizată suma de 135.000 de lei, calculele fiind făcute pe baza cheltuielilor de anul trecut. Deci este un buget mai mare cu aproximativ 60% faţă de 2014”, a punctat Bucur.
În schimb, a precizat reprezentantul municipalităţii, Claudiu Goga va fi la conducerea TSA până când îi va expira preavizul. „În decembrie va fi numit un nou director interimar, care va conduce teatrul până la organizarea concursului de ocupare a funcţiei de manager al Teatrului «Sică Alexandrescu»”, a explicat Bucur. Nu în ultimul rând, viceprimarul Bucur a reiterat faptul că Festivalul de Dramaturgie Contemporană se va desfăşura conform programului stabilit începând din data de 16 noiembrie, iar preţul biletelor la spectacole va varia de la 13 la 70 de lei.

mai mult pe: bzb.ro

This entry was posted in Aparitii media, Contact, NOUTATI and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *