S-au finalizat lucrările de modernizare la Şcoala 12

sc12

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru. şi viceprimarul Ciprian Bucur au participat la redeschiderea Şcolii gimnaziale nr. 12, corpul de pe strada De Mijloc, care în ultimul an de zile a trecut printr-un proces de modernizare.

„Mă bucur foarte mult că astăzi reuşim să le oferim acestor copii o şcoală care să le asigure cele mai bune condiţii pentru a învăţa.

În ultimii 25 de ani, corpul vechi al Şcolii Gimnaziale Nr. 12 a trecut doar prin reparaţii curente, iar începând cu anul trecut, de la bugetul local au fost alocate fondurile necesare efectuării reparaţiilor capitale. Această reparaţie era necesară pentru a creşte gradul de confort pe care această unitate de învăţământ îl oferă elevilor şi pentru a le oferi acestora condiţii de siguranţă, mai ales dacă ne gândim că încălzirea claselor se făcea cu sobe de teracotă. Nu trebuie neglijat şi faptul că prin lucrările de termoizolare a clădirii vor scădea şi costurile cu încălzirea”, a declarat primarul George Scripcaru.

„Lucrările de intervenţie propuse la corpul principal şi sala de sport au cuprins atât lucrări de arhitectură şi rezistenţă, cât şi lucrări de modernizare a instalaţiilor electrice, sanitare, de încălzire etc. Faţada de la stradă a suferit decopertări generale la tencuială şi elemente ornamentale din cărămidă aparentă pentru facilitarea termoizolării cu sistem din polistiren expandat în combinaţie cu polistiren extrudat, după care, pe baza planurilor şi a documentarului foto, au fost refăcute ornamentele din cărămidă aparentă identic cu faţadele existente”, a precizat viceprimarul Ciprian Bucur.

mai mult pe: newsbv.ro

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *