Elevii de la Şcoala 12 au mers la Zoo cu pixul şi carneţelul. Urmează vizite la fermă şi sanctuarul de urşi de la Zărneşti

zooDacă de obicei o zi de şcoală înseamnă calcule matematice sau lecturi, pentru mai mulţi elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 12 din Braşov ziua de ieri a fost una inedită. Astfel, cei mici au fost alături de profesoarele lor la Grădina Zoologică din Braşov, unde au învăţat despre animale şi viaţa acestora, dar mai ales despre cum trebuie ei să se comporte atunci când interacţionează cu necuvântătoarele.
Acţiunea a făcut parte din proiectul „Educaţie pentru toţi”, al Asociaţiei de protecţie a animalelor „Milioane de Prieteni”, o asemenea lecţie reprezentând o premieră, cel puţin pentru Zoo Braşov.
„Este pentru prima dată când organizăm o asemenea vizită. După aceasta, la revenirea din vacanţă, în prima săptămână din cel de-al doilea semestru, elevii vor discuta cu reprezentanţii asociaţiei despre ceea ce le-a plăcut şi despre ceea ce nu le-a plăcut la zoo, despre ce ar schimba în cadrul grădinii. Proiectul îşi propune să ridice nivelul educaţional în domeniul protecţiei şi bunăstării animalelor, conform normelor europene în domeniu. Vom merge cu cei mici şi la o fermă şi la sanctuarul de urşi de la Zărneşti”, a declarat Paula Ciotloş, reprezentant al AMP Braşov. Aproape 70 de copii din clasele a V-a şi a VI-a au venit pregătiţi cu carneţele, pentru a-şi nota tot ceea ce observă la Zoo şi animalele care locuiesc aici.
mai mult pe:bzb.ro

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *