953 de maidanezi au fost strânşi de pe străzile Braşovului

catei fara stapan-1-620x300Angajaţii Serviciului pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Braşov au avut destul de mult de lucru anul trecut, ţinând cont că pe străzile Braşovului au apărut şi câini fără stăpân „de import”, care au fost aduşi pe timp de noapte de către persoane necunoscute în special în zonele rezidenţiale noi ale oraşului. În total, anul trecut au fost ridicaţi de pe străzi 953 de câini. Odată ajunşi în adăpostul de la Stupini aceştia au fost sterilizaţi, vaccinaţi, deparazitaţi şi microcipaţi, iar apoi au fost daţi spre adopţie.

În conformitate cu datele prezentate de către reprezentanţii Serviciului, aproximativ 70% dintre câinii strânşi de pe străzi au fost adoptaţi, cea mai mare parte prin intermediul Asociaţiei Milioane de Prieteni cu care Serviciul colaborează. Pentru a fi daţi spre adopţie mai uşor, Serviciul pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Braşov colaborează şi cu voluntari care vin la sfârşit de săptămână şi le dau o mână de ajutor angajaţilor centrului în ceea ce priveşte socializarea câinilor.
Pentru a evita înmulşţirea excesivă a patrupedelor, Serviciul pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Braşov în colaborare cu Asociaţia Milioane de Prieteni a desfăşurat campanii de sterilizare a câinilor cu stăpân mai ales din cadrul societăţilor comerciale, unde erau adevărate „pepiniere”.„Această campanie are rolul de a steriliza câinii din cadrul acestor firme, dat fiind ca o mare parte din câinii comunitari de pe domeniul public provin din inmulţirea lor necontrolată şi din faptul că aceşti câini circulă liber în incinta instituţiilor şi au posibilitatea să iasă pe domeniul public”, a precizat Gabriel Homeghi, şeful Serviciului.
sursa: bzb.ro

This entry was posted in ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *