Comisia primăriei a finalizat analiza eligibilităţii solicitărilor pe schema de finanţare a proiectelor culturale

bucur_andreipaulfoto_primaria brasov 063 copy

Comisia de evaluare a proiectelor culturale depuse pentru finanţare nerambursabilă conform HCL nr 709/2015 a încheiat etapa verificării conformităţii administrative, în vederea stabilirii eligibilităţii, a tuturor celor 48 de proiecte depuse.

Au rămas în cursă 44 de proiecte, patru fiind declarate neeligibile („Al XII-lea Festival Românesc de la Nurnberg, Germania”; „Braşov Fashion Nights”, „Natură şi cultură în Braşov”, „Vraja zborului”). Primul proiect a fost respins deoarece regulamentul prevede că nu se finanţează decât evenimente care se desfăşoară în Braşov. Celelelte trei au fost respinse deoarece domeniul solicitărilor nu face obiectul ghidului de finanţare.

Astăzi sau mâine vom publica rezultatul verificării conformităţii administrative. De asemenea, am solicitat deja o serie de precizări în cazul unor proiecte, precizări la care aşteptăm răspuns până pe 18 februarie. Urmează analiza proiectelor din punct de vedere al conţinutului, iart după finalizarea tuturor paşilor procedurali, pe 22 martie estimăm că vor fi anunţate rezultatele finale. Anul acesta s-a dublat bugetul alocat de municipalitate finanţării proiectelor culturale şi, de asemenea, s-a dublat numărul de proiecte depuse, dar aceasta nu înseamnă automat că toate proiectele vor beneficia de finanţare sau că neapărat vom cheltui toţi banii alocaţi. Ne dorim să avem cât mai multe evenimente culturale de calitate şi din acest motiv nu vom scădea exigenţa evaluării. Pentru a intra efectiv în calcul pentru finanţare va trebui ca proiectele să aibă cel puţin 85 de puncte, în urma evaluării conţinutului. Dacă nu vom epuiza fondurile, vom organiza o nouă sesiune de depunere de proiecte.

Calendarul procedural (etapele de parcurs):

  • 18 februarie 2016 – primirea clarificărilor solicitate de comisia de analiză, de la autorii proiectelor;
  • 7 martie 2016 – afişarea listei cu proiectele culturale selectate în etapa I, în urma analizei de conţinut (lista preliminară a proiectelor care se califică pentru finanţare);
  • 10 martie 2016 – desfăşurarea etapei a II-a a selecţiei (completarea dosarelorde solicitarea finanţării, pentru proiectele aprobate pentru finanţare);
  • 14 martie 2016 – publicarea listei cu proiectele selectate pentru finanţare, inclusiv a punctajului obţinut de fiecare proiect;
  • 17 martie 2016 – termenul de depunere a contestaţiilor;
  • 21 martie 2016 – termenul pentru soluţionarea contestaţiilor;
  • 22 martie 2016 – publicarea listelor finale.

Anul trecut municipalitatea a alocat 484.000 de lei pentru Ghidul de finanţare a proiectelor culturale. Au fost depuse 23 de solicitări şi au primit finanţare unsprezece proiecte.

Fondurile alocate în acest an sunt de un milion de lei. Apelul pentru depunerea cererilor de finanţare a fost lansat pe 8 ianuarie 2016, iar termenul limită de depunere a dosarelor a fost 8 februarie 2016.

This entry was posted in ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *