Realizarea celui mai mare planetariu din România, licitată în acest an

planetariu-zoo-brasovÎn acest an se va scoate la licitaţie pe SEAP realizarea celui mai mare Planetariu din România, care va funcţiona în incinta Grădinii Zoologice din Braşov.

Până atunci, însă, luna viitoare consilierii locali vor trebui să decidă ca întreg complexul din cadrul parcului zoologic din cartierul Noua să treacă din proprietatea municipiului Braşov în administrarea Grădinii Zoologice, pentru a putea fi investite fonduri în amenajarea Planetariului.

Viceprimarul Ciprian Bucur spunea, anul trecut, că Planetariul din Braşov este singurul din Europa amplasat într-o grădină zoologică. Acesta va fi dotat cu un sistem de proiecţie hibrid (între 3K  şi 4k, din cauză că cel 4k este foarte scump). Imaginea finală tridimensională este realizată cu două proiectoare, care dau impresia că spectatorii sunt în mijlocul acţiunii, cu o rezoluţie a imaginii de 5 milioane de pixeli, acest sistem fiind folosit de marea majoritate a planetariilor performante din lume. Celelalte planetarii din România utilizează sistemul 2K (2 milioane de pixeli).

Sursa: adevarul.ro

This entry was posted in Aparitii media, Contact, NOUTATI and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *