Primăria Brașov pregătește o nouă sesiune de finanțare a proiectelor culturale! Ce greșeli au făcut solicitanții în prima etapă

ciprian buget

Întrucât au rămas în jur de 385.000 de lei în urma primei etape de finanţare nerambursabilă a evenimentelor şi proiectelor culturale, din milionul rezervat în bugetul local pentru acest an, în perioada următoare Primăria Braşov va lansa o a doua sesiune.
Pentru ca solicitanţii să nu facă aceleaşi greşeli, viceprimarul Ciprian Bucur a venit cu o serie de informaţii. Printre altele, proiectele pentru care se cere finanţare nerambursabilă trebuie să se desfăşoare la Braşov.
„Am avut solicitanţi care nu şi-au însuşit în totalitate ghidul şi au cerut finanţare pentru evenimente derulate pe teritoriul altor localităţi sau, într-un caz, pe teritoriul altei ţări”, a explicat sursa citată.

Cele mai multe nereguli, care au dus la respingerea proiectelor, se referă, însă, la redactarea bugetului.
„De exemplu, am avut situații în care onorariile pentru artiști depășeau 70% din valoarea proiectului, iar în alt caz, ni s-a solicitat 100.000 de lei, respectiv suma maximă nerambursabilă pe care o putem aloca pentru un eveniment doar pentru cazarea participanților. În alte cazuri nu ni s-a indicat sursa de finanțare pentru contribuțiile proprii sau erau activități nebugetate”, a exemplificat Ciprian Bucur.
Mai mult, au fost situaţii în care unii solicitanţi au prezentat doar o idee vagă a proiectului, susţinând că-l vor detalia după obţinerea finanţării. „Sperăm ca la cea de-a doua sesiune de depunere a proiectelor să primim proiecte mature, fiindcă este o nevoie reală de proiecte care să aibă un grad de adresabilitate crescut”, a subliniat viceprimarul.
La fel ca la prima sesiune, în cadrul căreia s-au înscris 44 de proiecte, dintre care doar 10 au fost alese ca eligibile, Municipalitatea finanţează până la 80% din proiect, dar până la maxim 100.000 de lei. Valoarea sumei alocate de către municipalitate pentru cele 10 proiecte eligibile în prima sesiune este de 614.976 de lei.

sursa: mytex.ro

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *