„BatPro – Calculator pentru nevăzători”, pus în practică la Brașov

lion

foto : Andrei Paul

Viceprimarii Adina Durbacă și Ciprian Bucur au primit astăzi vizita președintelui internațional al Lions International Clubs, Dr. Jitsuhiro Yamada, împreună cu David Istvan, guvernatorul Districtului 124 România.

Cu această ocazie, Lions International Club Brașov a donat Asociației Nevăzătorilor Brașov 13 calculatoare adaptate nevoilor nevăzatorilor, care, prin intermediul unui soft special, permit utilizarea calculatorului doar cu ajutorul celor patru taste direcționale, inclusiv pentru navigarea pe internet.

„Ne bucurăm de implicarea unei oganizații internațională de importanța Lions Club în viața comunității brașovene. Orice astfel de sprijin nu poate fi decât binevenit pentru noi și ne dorim să avem cât mai mulți partreneri de acest fel „, a declarat viceprimarul Ciprian Bucur.

„Este un proiect important pentru nevăzătorii brașoveni, iar Direcția de Servicii Sociale a primăriei are de mai mult timp o colaborare bună cu Asociația Nevăzătorilor din Brașov. Avem astăzi alături o asociație internațională foarte puternică și șansa de a beneficia de o facilitate care va imbunătăți cu siguranță nivelul vieții unei categorii importante de beneficiari de servicii sociale, care sunt persoanele cu deficiențe de vedere”, a declarat viceprimarul Adina Durbacă.

„Această donație este foarte utilă pentru cei care nu au experiența lucrului cu un computer, pentru că pe lângă calculatorul și programul în sine, vom beneficia și de un curs de utilizare. Astfel, și nevăzătorii brașoveni vor putea folosi un computer personal și naviga pe internet, lărgindu-și orizontul și posibilitățile de informare și de petrecere a timpului liber”, a declarat Virgil Gheorghe Lazăr, președintele Asociației Nevăzătorilor din România – filiala Brașov.

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *