Braşovenii ar putea primi apă caldă peste o lună şi jumătate sau două

tetkronLa sfârşitul lunii mai – mijlocul lunii iunie, o parte a braşovenilor racordaţi la punctele termice aflate în gestiunea Tetkron ar putea primi apă caldă, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Ciprian Bucur.

Cu voia CL, dispare Tetkronul
Activitatea va fi realizată de un serviciu public subordonat Consiliului Local, după modelul celor din Constanţa sau Drobeta Turnu Severin.

Acest scenariu, a precizat reprezentantul municipalităţii, va fi valabil doar în cazul în care forul deliberativ local va aproba actele normative aferente. „În următoarea şedinţă de Consiliu Local vom introduce pe ordinea de zi un proiect privind înfiinţarea serviciului public de termoficare. În paralel vom face o inventariere a activelor Tetkron, pentru a le prelua şi a le preda apoi serviciului amintit. În trei sau patru săptămâni ar putea fi înfiinţat acest serviciu, apoi, în două sau trei săptămâni, s-ar putea obţine licenţa de funcţionare. Cred că într-o lună jumătate, maxim două, s-ar putea relua furnizarea agentului termic, condiţia fiind ca lucrurile să «nu se împiedice pe drum»”, a declarat Bucur (foto).

conf tetk

foto: Andrei Paul

Pentru o parte din Astra, Noua şi Tractorul, nicio soluţie
Practic, a afirmat viceprimarul, prin înfiinţarea acestui serviciu, vor primi apă caldă braşovenii racordaţi la cele 23 de centrale termice ale Tetkron, astfel că va fi acoperită o parte a cartierului Astra, cartierul Bartolomeu, zona străzilor Aurel Vlaicu, Iuliu Maniu sau Mihai Viteazul.
În schimb, braşovenii care stau în zonele racordate la unităţile de producţie ale Bepco, cum este cazul celor din Tractorul sau Noua, vor mai avea de aşteptat. „În cazul acestor zone vom încerca să identificăm furnizori”, a explicat Bucur.

mai mult pe: bzb.ro

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *