Încă o încercare de a rezolva problema apei calde

tetkron-Bepco-incalzire

Conducerea Primăriei speră să mai facă un pas înainte pentru rezolvarea problemei legate de apa caldă livrată în sistem centralizat în municipiul Brașov. Acesta va propune din nou consiliului local preluarea patrimoniului Tetkron și înființarea unui serviciu de termoficare aflat direct sub autoritatea Consiliului Local, în locul Tetkron, care a rămas fără licență de funcționare, înregistrând și datorii la furnizor.

„În conformitate cu legislația în vigoare, banii aferenți pierderilor pot fi dați doar unui operator licențiat. Tetkron nu mai este licențiat și are activitatea blocată, fiindcă nu a informat la timp Adunarea Generală a Acționarilor cu privire la consecințele încetării licenței în 21 decembrie 2015. Pe cale de consecință, nu s-a mai putut prelungi contractul de concesiune a infrastructurii încheiat între municipalitate și Tetkron, și fără licență, Tetkron nu mai are obiect de activitate. Primăria are bani pentru a acoperi aceste pierderi, dar nu are cui să-i dea, din punct de vedere legal. Doar subvenția pentru diferența de preț a mai putut fi plătită pe o perioadă de 90 de zile de la expirarea licenței, fiindcă exista o perioadă de grație de trei luni prevăzută în contract. Această perioadă a expirat pe 20 martie”, a explicat viceprimarul Brașovului, Ciprian Bucur.

Reamintim că și în ședința de consiliu din luna aprilie s-a propus un proiect de hotărâre de preluare a patrimoniului Tetkron, ceea ce ar fi putut debloca situația, făcând posibilă înființarea unui nou serviciu sub autoritatea Consiliului Local. În condițiile în care la ședință au participat 19 din 27 de consilieri locali, iar consilierii PSD și FDGR s-au abținut, proiectul de hotărâre nu a putut fi adoptat.

mai mult pe: newsbv.ro

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *