Cămile şi feline albe, viitoarele atracţii ale ZOO Braşov!

zoo

Doi lei albi, doi tigri albi şi două cămile vor ajunge la Grădina Zoologică Braşov, în maxim două săptămâni, în urma unor discuţii purtate de Municipalitate cu Circul Globus. „Sper ca aducerea acestor exemplare să facă grădina zoologică și mai atractivă, mai ales că vorbim despre animale care nu au mai făcut parte din efectivul parcului, până acum. Țin să le mulțumesc celor de la Globus petru sprijinul acordat și cu siguranță vom continua această bună colaborare”, a declarat primarul George Scripcaru. Este de menţionat că animalele sunt oferite gratuit.

Zebre în locul cailor
Cât de curând, vizitatorii Grădinii Zoologice Braşov vor putea admira şi zebre, în locul în care acum sunt ţinuţi caii. „În următoarele zile, ultimii doi cai pe care îi mai avem la grădina zoologică vor fi donați Centrului de Reabilitare Școlară Brădet pentru a se face terapie cu ei. Sunt exemplare tinere și se pot folosi în acest scop. În locul cailor, purtăm discuții cu mai multe parcuri zoologice din Europa, ca să aducem zebre. O să vedem la momentul respectiv dacă le vom cumpăra. Ne-am propus să aducem două – trei zebre”, a precizat edilul Braşovului.
Revenind la cămile, acestea vor fi cazate într-un ţarc amenajat pe spaţiul unde s-au aflat porcii pitici.
Leoparzi de zăpadă
Tot la ZOO Braşov urmează să fie adusă, din Anglia, o pereche de leoparzi de zăpadă, spaţiul fiind în curs de amenajare. În total, la Grădina Zoologică Braşov sunt peste 300 de „musafiri”, din vreo 70 de specii.
Amintim că, printre ultimii veniţi se numără un exemplar de bufniţă polară, primită ca donaţie, în iarna anului trecut. Pentru aceasta, Municipalitatea discută cu reprezentanţii Grădinii Zoologice Bucureşti, ca să aducă de acolo un mascul. Tot în urma unei donaţii se află la ZOO Braşov şi un cerb lopătar alb.
This entry was posted in ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *