Liberalii sunt acasă în PNL, cel mai vechi partid din România! La mulți ani, PNL!

1-sarbatoare-galbena-la-pnl

În aceste zile, în România se sărbătoresc 141 de ani de liberalism. La 24 mai 1875, Ion C. Brătianu, alături de Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, Gheorghe Vernescu și alți lideri marcanți ai societății românești, puneau bazele Partidului Național Liberal – P.N.L.
Partidul Național liberal, prin liderii săi, a creat România Modernă. PNL a fost cel care a înfăptuit Independența României, prima Constituție, Reforma Agrară, Legea Electorală, Unirea de la 1918 și dezvoltarea economică sub deviza ”Prin noi înșine!”

Istoria Partidului Național Liberal a fost scrisă cu jertfă și sânge, PNL fiind cel care a înfruntat dictatura. Liderii PNL au plătit cu viața pentru Crezul Liberal, fiind victimele crimelor legionarilor, dar și ale temnițelor comuniștilor.

În lunga sa existență, din Partidul Național Liberal s-au desprins mai multe facțiuni pseudo-liberale, toate sortite eșecului.

Partidul Național Liberal de astăzi este cel care a unificat Dreapta, rămânând totodată depozitarul principiilor, valorilor liberale și a istoriei sale de 141 de ani.

Liberalii sunt acasă în PNL, cel mai vechi partid din România! La mulți ani, PNL! 

This entry was posted in ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *