Consilierii locali au transmis urmaşilor problema Tetkron

sala_plen_CL_Brasov_foto_Primaria_Brasov (1)Nici în şedinţa de ieri nu s-a luat o decizie referitoare la sistemului centralizat de termoficare.

Consilierii locali braşoveni au lăsat  moştenire viitorilor aleşi rezolvarea problemei sistemului centralizat de termoficare. Mai precis, pe ordinea de zi a şedinţei de plen de ieri, ultima înaintea alegerilor locale din 5 iunie, erau trei proiecte de hotărâre referitoare la Tetkron. Primul viza încetarea de drept a contractului semnat între Tetkron SRL şi Primăria Municipiului Braşov privind transportul, distribuţia şi furnizarea de energie termică. Al doilea se referea la revocarea unei hotărâri de consiliu local din 2010, prin care s-a aprobat un protocol de cooperare pentru susţinerea implementării şi finalizării proiectului de construcţie a unităţii de producere a energiei termice, iar prin al treilea proiect aleşii trebuiau să îşi însuşească o hotărâre a Adunării Generale a Asociaţilor Tetkron (din care toţi consilierii fac parte) privind reorganizarea serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat. Nici unul dintre cele trei proiecte nu a mai fost votat, punctele fiind retrase, în cazul proiectului referitor la încetarea contractului cu Tetkron motivul fiind că nu exista raport de specialitate şi expunere de motive. De altfel, în timpul şedinţei, consilierul local Iulian Mara (PNL) a explicat variantele propuse de AGA Tetkron: „Există două posibilităţi. Fie se înfiinţează un serviciu public de termoficare, fie această activitate este delegată unui operator. Compartimentele de specialitate ale Primăriei trebuie să analizeze cele două alternative din punct de vedere al oportunităţilor şi a perioadei în care pot fi implementate, apoi să elaboreze un proiect de hotărâre în acest sens”.
Pe de altă parte, viceprimarul Ciprian Bucur a afirmat că municipalitatea are în vedere ca în cel mai scurt timp să rezolve problema sistemului centralizat de termificare. „A fost semnată dispoziţia de primar prin care se inventariază patrimoniul administrat până acum de Tetkron, acesta urmând a fi preluat de municipalitate”.

mai mult pe: bzb.ro

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *