Noua echipă care va conduce Braşovul a fost validată.

sala_plen_CL_Brasov_foto_Primaria_BrasovPrimarul George Scripcaru va fi secondat de viceprimarii Costel Mihai şi Barabas Laszlo.
Braşovul are un nou primar, un nou Consiliu Local şi doi noi viceprimari. Din cei 27 de consilieri locali declaraţi aleşi de către Biroul Electoral Municipal, la şedinţa de constituire au fost prezenţi 26, singurul absent, motivat, fiind Tudor Duţu de la PSD. La alegerile din 5 iunie, în municipiul Braşov au fost exprimate 86.491 de voturi valabile pentru listele de consilieri locali. Astfel, PNL a obţinut 30,58% dintre voturi, PSD 27,25%, FDGR 7,45%, UDMR 6,39%, PER 5,99%, PMP 5,7%, ALDE 4,91%. Ieri, prefectul Braşovului citit ordinul de convocare a noului Consiliu Local Braşov, în vederea validării membrilor acestuia.
Prima şedinţă a Consiliului local a fost prezidată de către decanul de vârstă, Stroe Ioan, asistat de cei mai tineri consilieri, Alexandra Crivineanu şi Costel Mihai. Pentru început, au fost formate grupuri politice şi au fost stabiliţi liderii acestora. Astfel, pe lângă grupul PNL la care s-a afiliat şi UDMR, ce va fi condus de către Adrian Oprică, şi cel al PSD, condus de către Răzvan Popa, PER şi FDGR au format cel de-al treilea grup în forul deliberativ local, condus de către Cristian Macedonschi, iar PMP şi independentul Şerban Şovăială au format cel de-al patrulea grup.

Cine sunt noii viceprimari ai Braşovului
Pe ordinea de zi a şedinţei noului Consiliu Local a fost validarea lui George Scripcaru în funcţia de primar al Braşovului, în conformitate cu rezultatul alegerilor din 5 iunie, unde acesta a obţinut 45.897 voturi (52,51%).
După ce primarul a depus jurământul, aleşii au trecut la un punct fierbinte de pe ordinea de zi, respectiv alegerea viceprimarilor. Pentru cele două funcţii PNL i-a propus pe Mihai Costel şi Barabas Laszlo, din partea PSD a fost propus Răzvan Popa, iar din partea PFDGR şi PER Arnold Ungar. Astfel, cei 26 de aleşi locali au trebuit să voteze pentru doi dintre cei patru candiaţi. După numărarea voturilor, au fost aleşi în funcţie Barabas Laszlo şi Mihai  Costel, care au obţinut câte 16 voturi. Popa şi Ungar au trebuit să se mulţumească cu câte 10 voturi.

Primele contre între aleşii Braşovului
După acest pas, s-a trecut la formarea comisiei de validare a noilor consilieri. În această comisie au fost propuşi Adrian Oprică şi Carmen Ferghete Ţop, din partea PSD, Răzvan Popa, din partea UDMR Barabas Lazlo şi din partea PMP, Mihai Costel, iar din partea FDGR şi PER Adina Donosă. Contrele între aleşii locali au demarat încă de la început, astfel consilierii Cristian Macedonschi, Arnold Ungar şi Adina Donosă, votând împotriva numirii celor doi reprezentanţi ai PNL, ai celor de la UDMR şi PMP în această comisie de validare. În contrapartidă, şi ceilalţi 23 de consilieri au votat împotriva numirii Adinei Donosă în comisie, astfel că după vot, comisia a fost formată din cei doi reprezentanţi ai PNL şi din cei propuşi de PSD, UDMR şi PMP, preşedinte al comisiei fiind desemnat Adrian Oprică.

Schimbări pe ultima sută de metri
După o oră şi jumătate de analiză a dosarelor, Comisia de Validare a Consiliului Local al Municipiului Braşov a constatat că, din partea PNL, PSD, UDMR, PMP, dosarele au fost complete, nu există cauze care să împiedice validarea. Comisia a propus validarea aleşilor de către acestora de către Consiliul Local, fiecare dintre consilieri fiind supus la vot în plen.
În ceea ce priveşte PER, cei cinci membri ai comisiei de validare au avut ceva probleme, din cauza unei schimbări de ultim moment. Mai exact, Mariana Sebeni a anunţat că renunţă la mandatul din CL Braşov, pentru a deveni consilier judeţean. În aceste condiţii, a fost analizat dosarul ecologistului Nicolae Onica, care era primul pe lista supleanţilor. Membrii Comisiei de validare au gasit însă la dosar hotărâre a conducerii centrale a PER, prin care acesta era exclus din partid încă din 22 iunie (odată cu Ionel Goidescu), motiv pentru care a fost analizată următoarea persoană de pe lista de supleanţi, respectiv Marius Comşa, care avea la dosar şi OK-ul noii conduceri a Organizaţiei Judeţene a PER (mai precis a preşedintelui filialei, Cătălin Nămăescu, care l-a înlocuit pe Ionel Goidescu), astfel că acesta a fost validat. Celalalt consilier ecologist este Adina Donosă. În timpul votului, Adina Donosă s-a abţinut când a fost validat Marius Comşa, iar acesta din urma i-a răspuns colegei de partid printr-o abţinere.

Componenţa Consiliului Local Braşov
Oprică Adrian Florentin – PNL
Carmen Ferghete Ţop – PNL
Rusu Sebastian – PNL
Roxana Cojocea – PNL
Ciovică Octavian – PNL
Mara Iulian – PNL
Chifu Sergiu – PNL
Radu Iov – PNL
Bucur Ciprian – PNL
Bădulescu Sebastian – PNL
Popa Răzvan – PSD
Comşulea Eugean – PSD
Pătraşcu Lucian – PSD
Tărăbuţă Dumitru – PSD
Duţu Tudor – PSD
Crivineanu Alexandra – PSD
Stroe Ioan – PSD
Bunghiuz Marius Ştefan – PSD
Toaso Imelda – UDMR
Barabas Lazlo – UDMR
Mihai Costel – PMP
Neacşu Alexandru – PMP
Adina Donosă – PER
Comşa Marius – PER
Macedonschi Cristian – FDGR
Ungar Arnold – FDGR
Şerban Şovăială – independent

sursa: bzb.ro

This entry was posted in Aparitii media, Contact, NOUTATI and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *