Care sunt cele „zece porunci” pentru a repune în funcțiune sistemul centralizat de termoficare al Brașovului

tetkron-Bepco-incalzireConsilierii locali au avut în această dimineață dezbateri aprinse în ceea ce privește înființarea Comisiei speciale ce se va ocupa de salvarea soartei sistemului centralizat de termoficare brașovean. Primele neînțelegerile au fost în ceea ce privește numirea membrilor comisiei, 7 la număr. Astfel, discuțiile s-au încins când s-au făcut propunerile privind nominalizarea propunerii din partea grupului PER+FDGR. Cristian Macedonschi s-a autopropus, dar Marius Comșa a spus că cele două partide nu formează un grup, iar alianța celor două formațiuni a fost stabilită de Ionel Goidescu, care nu mai este membru al partidului. Pentru Macedonschi s-a votat de două ori, a doua oară fiind balotaj. Macedonschi nu au obținut nici un vot, nici măcar al colegului de partid Arnold Ungar. Într-un final, Cristian Macedonschi s-a retras.

Până la urmă, potrivit deciziei aleșilor locali, comisia specială va fi compusă din liberalii Ciprian Bucur și Carmen Ferghete Țop, reprezentantul UDMR Laszlo Barabas, social-democrații Lucian Pătrașcu și Răzvan Popa, ecologistul Marius Comșa și Mihai Costel (PMP).

După stabilirea componenței, aleșii locali au stabilit și obiectivele acesteia, inițial fiind propuse 12 obiective, iar după dezbateri stabilindu-se un „Decalog”, cu 10 obiective.

În viitoare ședinței se decide și soarta apei calde

De asemenea, funcționarea comisiei pe o perioadă de trei luni, nu a fost pe placul tuturor consilierilor, unii fiind de părere că se trage prea mult de timp. Viceprimarul Mihai Costel a ținut însă să sublinieze că acest termen a fost stabilit tocmai pentru a fi realizate toate obiectivele. „Termenul de trei luni este termenul maxim în care această comisie va trebui să atingă toate cele 10 obiective stabilite de Consiliul Local. Reluarea furnizării de agent termic, adică primul obiectiv, trebuie atins mult mai repede, de aceea, în prima şedinţă de Consiliu Local comisia va trebui să prezinte variantele de lucru pentru reluarea alimentării cu apă caldă a cetăţenilor din Municipiul Braşov”, a declarat viceprimarul Costel MIHAI.

mai mult pe: bizbrasov.ro

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *