După dezbateri îndelungate, Consiliul Local a aprobat soluția de salvare a termoficării: se înființează un serviciu public, dar apa caldă va veni, în cel mai bun caz, după mai bine de o lună!

sala_plen_CL_Brasov_foto_Primaria_Brasov

Viceprimarul Mihai Costel, care gestionează în prezent problema termoficării, a convocat după ședința ordinară a Consiliului Local din această după-amiază o ședință de îndată cu un punct unic pe ordinea de zi în vederea înființării serviciului public de termoficare în subordinea Primăriei Brașov.

Deși dezbătuseră dinainte această problemă, consilierii social-democrați au mai cerut o pauză de 10 minute în care să discute despre acest proiect, pe care l-au primit de la viceprimar abia în timpul ședinței de la ora 15.00.

După oră și jumătate de discuții, consilierii au reușit să se întrunească în ședință pentru a se supune la vot proiectul de hotărâre ce viza înființarea serviciului public cu personalitate juridică de producție, transport, distribuție și furnizare a agentului termic în sistem centralizat. Față de proiectul de hotărâre inițial propus de „comisia de salvare a sistemului centralizat”, din care fac parte 7 consilieri locali, unii consilieri au venit cu câteva amendamente după dezbaterile aprinse și îndelungate. Astfel, la articolul ce stipula faptul că „se aprobă, în principiu, înființarea unui serviciu public local cu personalitate juridică de desfășurare a activităților de producție, transport, distribuție și furnizare energie termică în sistem centralizat în municipiul Brașov, sub autoritatea Consiliului Local al municipiului Brașov” consilierul Răzvan Popa a propus să se aducă o completare, respectiv ca serviciul să se aprobe „condiția obținerii rapoartelor de specialitate de la aparatul propriu al primarului și al vizei de legalitate”.

mai mult pe: bizbrasov.ro

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *