Cântărețul Gheorghe Gheorghiu ar putea deveni Cetățean de Onoare al Brașovului

gheorghe-gheorghiu„Unde dragoste nu e, nimic nu e!”, melodia cântărețului brașovean Gheorghe Gheorghiu este foarte cunoscută de publicul larg. Și pentru că este o mândrie pentru locuitorii municipiului nostru să aibă un artist cunoscut cu ”rădăcinile” aici, la propunerea consilierului local PNL Ciprian Bucur, îndrăgitul cântăreț ar putea deveni Cetățean de Onoare al Brașovului. ”La o întâlnire recentă cu cetățenii, am fost întrebat de o distinsă doamnă învățătoare dacă Gheorghe Gheorghiu, ca fiu al Brașovului, nu ar merita această recunoaștere din partea comunității noastre, cu atât mai mult cu cât de câte ori a fost solicitat să cânte pentru elevii Școlii Generale nr. 14, a făcut-o cu mare drag și fără ezitare. Mi se pare normal să recunoaștem meritele concetățenilor noștri, drept pentru care voi depune în următoarea ședință a Consiliului Local Brașov o inițiativă în acest sens”, a declarat consilierul liberal, Ciprian Bucur.

 Cine este Gheorghe Gheorghiu

Așa cum povestește, artistul s-a născut la Brașov în prima zi a anului 1954. Primul contact cu muzica l-a avut la vârsta de șase ani, când o comisie a Școlii de Muzică l-a remarcat. Drept urmare a urmat cursurile respectivei școli timp de 12 ani, perfecționându-se la vioară. Chitara a fost un hobby, pentru ca apoi, prin timbrul de excepție al vocii sale, totul să vină de la sine.A activat în Cenaclul ASTRA Brașov, iar în 1975 a participat la primul Festival Național de Muzică Folk, unde a obținut Marele Premiu și a fost invitat să cânte la Cenaclul Flacăra. A activat în acest cenaclu până în 1980, când a trecut la Serbările Scânteii Tineretului. A susținut nenumărate concerte în țară, iar după 1990 și în străinătate.
Nici în zilele noastre nu a putut renunța la orașul natal, petrecând acasă multe clipe frumoase, ori de câte ori are ocazia.

Mai multe cititi pe brasovultau.ro

This entry was posted in ARTICOLE and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *