Primăria Brașov vrea să extindă domeniul schiabil spre Râșnov și Predeal

20-anateleferic-anat-d7acefConsiliul Local Brașov a aprobat astăzi extinderea domeniului schiabil din Poiana Brașov spre Râșnov și Predeal. Potrivit primarului George Scripcaru, este deja pregătită documentația tehnică necesară în vederea acesării de fonduri europene în exercișiul financiar 2014- 2020. Edilul a precizat că, la această oră, a fost avizat Planul Urbanistic Zonal pentru etapa a doua, respectiv extinderea domeniului schiabil spre Râșnov.

„ Încercăm să creem un proiect regional, ca să spun aşa, împreună cu oraşele Râşnov şi Predeal pentru a putea fi accesate fonduri europene. Important este să avem documentaţiile şi studiile pregătite pentru a nu fi în postura de a avea această oportunitate, dar să nu avem studiile şi documentaţiile pregătite. Vom detalia lucrurile în perioada următoare. În orice caz este vorba de foarte mulţi bani pentru acest proiect de extindere a domeniului schiabil”, a precizat Scripcaru.

Proiectul prevede atât construirea de pârtii, cât și montarea de instalații de transport pe cablu. „Prin acest proiect de urbanism, dorim dezvoltarea domeniului schiabil pe partea de vest a versantului Postavarul, conectat la domeniul schiabil Poiana Brasov. Sunt prevăzute cinci linii de transport pe cablu ce converg in două statii principale. Propunerea include introducerea unui sistem de înzăpezire artificială. În acest context, va fi consturit un lac (bazin) de acumulare, la altitudinea 885 de metri”, a precizat pentru newsbv.ro consilierul local Ciprian Bucur, șeful Comsiei de Urbanism și Arhitectură a Consiliului Local.

mai multe pe NewsBv.ro

This entry was posted in Aparitii media, NOUTATI and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *