Piaţa Sfatului, ca în anii `70

brasov-piata-sfatului-1970Latura dintre Casa Sfatului şi CEC ar putea fi decorată cu arbori ornamentali, ca acum mai bine de patru decenii.

Consilierul local Ciprian Bucur a precizat că va depune un proiect prin care să i se redea Pieţei Sfatului farmecul de altădată. Consilierul a precizat că, în anii ’70, pe una dintre laturile Pieţei Sfatului exista un aliniament de arbori ornamentali. „Refacerea acestui aliniament ne integrează şi în titulatura de «Capitală Verde».

Voi discuta şi cu specialiştii de la Regia Pădurilor Kronstadt, să vedem ce tip de arbori s-ar potrivi pentru a recrea acea zonă verde. Este vorba de latura dintre Casa Sfatului şi CEC”, a precizat Ciprian Bucur.

Potrivit acestuia, este vorba despre o investiţie total nesemnificativă faţă de efectul de a i se reda înfăţişarea de acum peste patru decenii acestui obiectiv al Braşovului. În această primăvară, edilii vor demara o serie de lucrări de refacere a pavajului din această zonă, astfel că ar fi momentul prielnic să demareze şi aceste lucrări de amenajare a unei zone verzi în acest loc, care este de altfel unul dintre simbolurile oraşului de la poalele Tâmpei.
Sursa: Bzb.ro
This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *