Initiativa privind gratuitatea pentru persoanele active pe RAT Brasov

cip1Astăzi am depus la Registratura Primăriei un proiect de hotărâre a Consiliului Local Brașov prin care se dorește asigurarea gratuității pe mijloacele de transport în comun pentru călători, operate de Regia Autonomă de Transport Brașov. Proiectul îi vizează pe toți locuitorii de pe raza municipiului Brașov. Am reușit să depun acest proiect având susținerea tuturor consilierilor grupului PNL din Consiliul Local,

precum și a consilierului local PC, Mircea Boriceanu. Pentru a putea întruni numărul de 9 consilieri locali, care trebuie să semneze o ințiativă legislativă locală pentru ca aceasta să poată intra pe ordinea de zi a Consiliului Local, ni s-au alaturat și câțiva consilieri locali ai grupului PDL, dovedind astfel că acordarea unor facilități locuitorilor municipiului este o chestiune de voință politică, și cărora doresc să le mulțumesc pe această cale. De această măsură vor beneficia toate persoanele care au un venit de până la 1.500 de lei inclusiv. Este o măsură de protecție socială de care se vor bucura toți cei care au venituri reduse și nu este discriminatorie, dedicată doar unei anumite părți a populației. Trebuie să ținem cont de faptul că o mare parte a brașovenilor activi, cei care muncesc și datorită cărora economia funcționeaza, au venituri foarte mici, de multe ori chiar sub cele ale seniorilor. Pentru exemplificare aș putea menționa aici chiar mulți dintre funcționarii Primăriei Brașov, în mod special angajații Direcției de Servicii Sociale, care în multe cazuri pot avea venituri chiar mai mici decât ale celor asistați social!

De asemenea, pentru că protejarea Centrului Istoric al Brașovului este o prioritate pentru noi și dorim decongestionarea traficului rutier din zonă, am propus în proiectul de hotărâre ca tronsonul Livada Poștei – Casa Armatei – Piața Unirii – Teatrul Dramatic să fie gratuit atât pentru toți brașovenii, cât și pentru turiști.

În mare parte am identificat și sursele prin care vom atrage fonduri pentru a putea suplimenta subvenția către RAT, fără ca aceasta să influențeze bugetul municipiului, deci fără a-i afecta pe locuitorii Brașovului. Astfel, propunem:

1. Eliminarea subvențiilor către secțiile neperformante ale clubului ASC Corona Brașov.
2. Trecerea managementului companiei RAT în subordinea Direcției Servicii Sociale din cadrul Primăriei Brașov, suma alocată pentru management fiind în prezent de 15% din bugetul regiei.
3. Împreună cu domnul deputat Petre Roman voi iniția un memoriu către Ministerul Dezvoltării, în vederea alocării unui procent important din acciza pe combustibil pentru subvenționarea transportului în comun din zonele metropolitane, demers la care îi invităm să ni se alature pe toți parlamentarii brașoveni, în mod special pe cei aflați la guvernare, respectiv parlamentarii PSD și PC.

This entry was posted in Aparitii media, NOUTATI and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *