Ciprian Bucur este noul viceprimar al Braşovului

viceprimar_andreipaulfoto_primaria brasov 011

Municipiul Braşov are începând de ieri un nou viceprimar, după ce mandatul lui Adrian Atomei expirase ca urmare a demisiei acestuia. După cum se stabilise deja de luna trecută de către majoritatea din forul deliberativ local, pentru această funcţie a fost nominalizat consilierul liberal Ciprian Bucur, propunerea de numire în funcţie fiind supusă ieri votului plenului. Din cei 24 de consilieri prezenţi, doi şi-au anulat votul, iar 17 au votat pentru alegerea lui Bucur în funcţia de viceprimar. Împotrivă au votat cei cinci consilieri social-democraţi care au fost prezenţi la şedinţă.
Adrian Atomei şi-a anunţat demisia, ca urmare a faptului că din toamna lui 2014 acesta a ales să se alăture PLR şi să intre în grupul independenţilor din Consiliul Local Braşov.

„Nu a fost nici o presiune politică, ci a fost un lucru normal, ca urmare a deciziei mele de a mă declara independent, împreună cu consilierii locali Mircea Boriceanu (PC) şi Radu Puşcariu (care a ales de altfel ca şi Atomei să treacă la PLR – n.r.). Ţinând cont de formarea unei noi majorităţi, din care eu nu mai fac parte, cred că această decizie pe care am luat-o este o dovadă de normalitate politică. Am încercat să fac mai multă administraţie şi mai puţină politică, deşi funcţia de viceprimar este o funcţie politică. Cred că am reuşit, am avut o colaborare bună şi principială cu instituţiile din subordine şi am sprijinit activitatea lor”, a spus Atomei.
Noul viceprimar a depus jurământul în cadrul şedinţei, urmând ca zilele viitoare primarul Braşovului să îi delege atribuţiile. „După ce mă voi familiariza cu atribuţiile funcţiei pe care o voi ocupa, voi continua proiectele aflate în derulare la această oră, coordonate de fostul nostru coleg Adrian Atomei, iar alături de specialiştii din Primărie şi echipa din Executiv vom elabora noi proiecte pentru comunitatea braşoveană”, a precizat Ciprian Bucur.
Atomei va rămâne consilier local şi va coordona proiectul întocmirii Planului de Mobilitate Urbană al Zonei Metropolitane Braşov, document care va sta la baza atragerii de fonduri europene nerambursabile pe transport şi mobilitate din tranşa 2014 – 2020. sursa BZB.ro
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *