44,82%, procentul de adopții al câinilor prinși de Primărie anul trecut

caini

Viceprimarul Ciprian Bucur a anunțat, astăzi, că, la nivelul municipiului Brașov,Serviciul pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân (SGCS) subordonat Consiliului Local a adunat, de pe domeniul public, 1.111 câini.

„Vestea bună este faptul că tot mai mulți brașoveni care iubesc animalele nu le abandonează în azilul de la Stupini. 498 de căței au fost adoptați anul trecut, ceea ce înseamnă că apelul făcut de municipalitate și de organizațiile neguvernamentale au avut un ecou puternic în cadrul comunității noastre“, a declarat Bucur.

Din păcate, adopțiile la distanță nu au avut aceeași priză la public, mai spune edilul, doar nouă brașoveni fiind de acord să doneze 120 de lei/lună anul trecut, pentru a asigura îngrijirea unui cățeluș la Azilul de la Stupini. În prezent, gradul de ocupare al azilului este aproape de 100%, acolo fiind îngrijiți aproape 300 de câini. Întreținerea unui animal costă 4 lei/zi.

Potrivit edilului, în luna ianuarie 2015, au fost prinși 55 de câini de pe domeniul public, dintre care 34 deja și-au găsit un cămin. Bucur spune că și în acest an va continua campania de sterilizare în parteneriat cu Asociația „Milioane de Prieteni“, urmând ca zilele viitoare să aibă o întâlnire cu președinte Asociației, Cristina Lapis.
Mai mult pe NewsBV

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *