Serviciul Voluntar de pentru Situaţii de Urgenţă caută voluntari

conf3003

Pe parcursul acestei săptămîni vor fi testate toate sirenele pe care Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Braşov le are la dispoziţie

În această săptămînă, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Braşov îşi va verifica sistemul de alarmare, dar şi adăposturile aflate la dispoziţia cetăţenilor, în caz de catastrofe naturale sau atomice. În acest sens, pe parcursul acestei săptămîni vor fi testate toate sirenele pe care Serviciul le are la dispoziţie. „Procedura constă în pornirea pe interval de patru secunde a sirenelor şi nu presupune un anunţ prealabil. Cu toate acestea recomand cetăţenilor să nu intre în panică la auzirea semnalelor acustice“, a declarat viceprimarul Ciprian Bucur, care coordonează Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.
Primăria caută o modalitate de stimulare a voluntarilor

Dacă în perioada următoare ar apărea o catastrofă naturală, Serviciul de Situaţii de Urgenţă ar avea la dispoziţie doar trei angajaţi. Viceprimarul Ciprian Bucur spune că Municipalitatea va încerca, cît de curînd, să atragă cît mai multe persoane să facă voluntariat pentru acest serviciu. „O bază de date cu voluntarii pentru Serviciul de Situaţii de Urgenţă există, însă nu este satisfăcătoare. De aceea, avem în plan un proiect de hotărîre de Consiliu Local pentru acordarea unor facilităţi celor care doresc să devină voluntari ai Serviciului“, a spus Ciprian Bucur.
mai mult pe: monitorulexpres.ro

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *