Previzionam noi investiții imobiliare in Brașov!

brasovCriza imobiliară în domeniul locuințelor se pare că a trecut la Brașov, iar acest lucru este demonstrat de faptul că, în ultima perioadă, în municipiu se observă o creștere a interesului pentru construire.
Astfel, numai în acest an, au fost eliberate 90 de autorizații de construire, din care 15 sunt pentru locuințe colective, ceea ce presupune că, în perioada următoare, se va demara un număr important de investiții în clădiri de locuit.

Majoritatea acestor autorizații de construire au fost eliberate pentru terenuri din zona Bartolomeu Nord și Tractorul VI și VII. Zona Tractorul a fost deblocată în ultima perioadă, la acest capitol, prin aprobarea PUZ-urilor pe două subzone care beneficiază și de dotarea de petrecere optima a timpului liber, parcuri, zone verzi, etc. O explicație a interesului pentru aceasta zonă este și deschiderea noii zone comerciale, Coresi Shopping Resort, investiție ce va continua să dezvolte în viitor și un cartier rezidențial.

Remarc, de asemenea, un interes crescut pentru zona cartierului Astra. În acest sens  avem  deja solicitate autorizații și sunt în curs de analiză la serviciul de specialitate  PUZ-uri, unele în curs de aprobare în zona străzii Carpaților, (la numerele 17 și 24) dar si in zona Poienelor. Chiar în ultima ședință a Consiliului Local am avizat documentații pentru mai multe alte amplasamente.  Aici regimul de înălțime solicitat este, în medie, de 8 – 11 niveluri, ceea ce ne face să sperăm că, pe viitor, va exista un număr important de investiții private în domeniul imobiliar.

În acest sens, și Primăria Brașov vine în sprijinul investitorilor:  avem trei PUZ-uri inițiate  de noi, în vederea facilitării autorizării directe a locuințelor în zona Stupini, astfel:

    • Calea Feldioarei – str. Fagurului – str. Pășuni – suprafața studiată este de 94 ha. Aici va fi o zonă de locuințe individuale și colective mici, cu dotări aferente. Există posibilitatea de a fi construite și centre comerciale;
    • Str. Fagurului – Pășunii – pârâul Ghimbășel – zona studiată este de 112 ha,  unde a fost prevăzută pe terenul proprietatea municipalității zona de dotări publice, de agrement, dotări sportive și spațiu verde
    • Str. Fânului – Plugarilor – pârâul Ghimbășel – Ocolitoare – 70 ha, alocate pentru locuințe și dotări complementare.

De asemenea, este în curs de aprobare  PUZ-ul pentru str. Zizinului – Centura mică – calea ferată, realizat în scopul de a reglementa zona din punct de vedere al gradului de ocupare al terenului, acceselor, dar și al sprafeței minime de teren pentru mica industrie, fiind vorba despre 170 ha studiate.

În zona Centrului Vechi am aprobat, în ultima ședință de Consiliu Local, documentația privind reglementările urbanistice zonale în zona După Grădini, care a fost întocmită la solicitarea unor investitori privați, este de presupus că și aici va exista o dezvoltare urbană în perioada următoare.

Poarta Ecaterina, la Ordinul Arhitecților

Tot săptămâna trecută am aprobat un proiect privind darea în folosinţă gratuită către Ordinul Arhitecţilor – filiala Braşov, Covasna, Harghita, a spaţiului de la  Poarta Ecaterinei.
Aici, Ordinul Arhitecţilor s-a angajat să reabiliteze imobilul, dar și să înființeze un centru pentru informarea cetățenilor cu privire la reglementările urbanistice privind reabilitarea și construirea imobilelor din rezervația de arhitectură a Brașovului Vechi.

Prin informarea cetățenilor, precum și prin facilitarea accesului la procedurile necesare pentru întocmirea documentațiilor aferente, sperăm ca pe viitor să avem un Centru Vechi corespunzător reabilitat, iar locuitorii acestei zone să conștientizeze importanța păstrării acestei zone așa cum a fost ea construită acum câteva secole.

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *