„Casa Reptilelor” şi-a deschis porţile

casa reptilelor1

Alături de mamba neagră, considerat cel mai otrăvitor şarpe de pe planetă, şi mamba verde, vizitatorii Zoo Braşov pot admira începând de astăzi şi alţi şerpi, şopârle, o iguană, păianjeni uriaşi, dar şi o broască ţestoasă

Începând de astăzi este deschis oficial pentru public şi corpul în care sunt adăpostite reptilele şi păsările exotice de la zoo Braşov. Deocamdată, este „populat” doar pavilionul dedicat reptilelor unde vizitatorii pot admira 27 de exemplare din 20 de specii. Vedeta este unul dintre cei mai veninoşi şerpi de pe planetă, mamba neagră. Alături de acesta un alt şarpe veninos este şi mamba verde însă în terariile special amenajate vizitatorii mai pot admira şi alţi şerpi, şopârle, o iguană, păianjeni uriaşi, dar şi o broască ţestoasă.

Viceprimarul Ciprian Bucur a precizat că , în curând, va fi adus şi instalat, în zona de relaxare, într-un terariu special, şi un crocodil. Alături de reptile, dar în exteriorul pavilionului, se regăsesc şi câteva zeci de specii de plante tropicale, iar la etaj au fost amenajate spaţii pentru păsările exotice. Acesta va fi deschis publicului în perioada următoare, deoarece, susţin reprezentanţii parcului zoologic, acum păsările sunt în perioada de împerechere, iar temperaturile exterioare nu sunt optime pentru transportul lor. „Am deschis pavilionul pentru reptile, care astăzi cuprinde 27 de exemplare din 20 de specii, însă numărul total al speciilor va fi de 50. De asemenea, a fost amenajată o grădină verticală, cu 16 specii de plante şi una orizontală, unde pot fi admirate 37 de specii. Va urma pavilionul pentru păsări exotice, care este deja amenajat pe continente, şi fiecare secţiune va avea păsări specifice continentului respectiv. Zoo Braşov va fi astfel unul dintre cele mai importante obiective de divertisment educaţional din România”, a precizat viceprimarul. Pentru amenajarea Casei Reptilelor şi popularea acesteia, până acum a fost investită suma de aproximativ 100.000 de euro.
Mai mult pe : bzb.ro

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *