4.700 de persoane au vizitat Zoo în cea de-a doua zi de Paşte

zooGrădina Zoologică Braşov a avut parte de numeroşi vizitatori în perioada Paştelui, mai ales că şi vremea s-a încălzit. Astfel, într-o săptămână, 13.000 de persoane au trecut pragul parcului zoologic (dublu faţă de o săptămână obişnuită), iar 4.700 au fost într-o singură zi, respectiv în cea de-a doua zi de Paşte, după cum a precizat viceprimarul Ciprian Bucur.

Acesta a precizat că în contextul în care Zoo a devenit un punct de atracţie important pe harta Braşovului, este necesară şi suplimentarea locurilor de parcare din zonă. „Am obţinut deja certificatul de urbanism şi cel mai probabil vom dubla capacitatea actualei parcări, care se află în zona unde pe vremuri erau amenajate mese de grătar”, a explicat Bucur.

Edilii au în plan ca în zona parcării să amenajeze şi o cale de ieşire din parcul zoologic, astfel ca să nu se mai creeze aglomeraţie la intrare, iar accesul să se facă în bune condiţii.

Recordul de vizitatori la Zoo Braşov a fost însă pe 12 octombrie 2014, imediat după redeschiderea obiectivului, când s-au înregistrat 8.100 de vizitatori. Zoo Braşov are şi câteva atracţii unice în România, cum ar fi casa cu ocol, un planetariu, dar şi un observator special de unde pot fi văzuţi leii şi tigrii. Planetariul este gata, dar mai are nevoie de amenajări la interior, respectiv achiziţia şi montarea echipamentelor specifice, care se va face anul acesta.
sursa:Bzb.ro

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *