Principele Nicolae ajunge azi, pe bicicletă, la Braşov

nicolae2Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României ajunge azi la Braşov, pe bicicletă. În campania susţinută de Principele Nicolae, numită „Cărţile copilăriei pe bicicletă“, Alteţa Sa Reagală pedalează, alături de campionul naţional la ciclism Alex Ciocan, 1.000 de kilometri de la un capăt la altul al României, în încercarea de a atrage atenţia asupra importanţei educaţiei în rîndul copiilor. Startul a fost dat pe 23 aprilie, de la Sighetul Marmaţiei, iar sosirea va fi pe 5 mai, la Constanţa. La Braşov, alături de Principele Nicolae va pedala şi viceprimarul Ciprian Bucur, iar în Piaţa Sfatului, primirea oficială va fi făcută de celălalt viceprimar, Adina Durbacă.

Bicicliştii braşoveni pot pedala alături de Principele Nicolae pînă în Piaţa Sfatului

Braşovul este cea de-a cincea oprire a Principelui Nicolae pe traseul său din campania „Cărţile copilăriei pe bicicletă“. După ce a plecat din Sighetul Marmaţiei pe 23 aprilie, Alteţa Sa Regală a oprit în mai multe oraşe, precum Dej, Cluj-Napoca, Alba-Iulia şi Sibiu. La Braşov, Principele Nicolae va ajunge în jurul orei 18.00 şi va fi întîmpinat, la intrarea în oraş dinspre Ghimbav, de un grup de biciclişti amatori, dar şi de viceprimarul Ciprian Bucur. Asociaţia „Braşovul pedalează“, care s-a decis să se alăture acestei campanii pe traseul pe care Principele şi echipa sa îl vor parcurge prin Braşov, îi invită pe toţi bicicliştii care vor să participe la eveniment să se adune la Bartolomeu (capătul de linie RAT), la ora 17.30. De acolo se va pleca spre ieşirea din oraş spre Ghimbav, unde va fi întîmpinat Principele Nicolae. Întregul grup va pedala apoi prin oraş, pînă în Piaţa Sfatului, unde la ora 18.00 are loc evenimentul oficial de întîmpinare, găzduit de viceprimarul Adina Durbacă.

Punct de întîmpinare în Piaţa Sfatului

În Piaţa Sfatului, DHAS şi Herlitz România vor oferi copiilor prezenţi la punctul de întîmpinare oportunitatea de a cîştiga cinci biciclete şi ghiozdane complet echipate. Pentru a desemna cîştigătorii, reprezentanţii Asociaţiei „Curtea Veche“ vor adresa publicului întrebări inspirate din colecţia „Cărţile copilăriei – repovestiri ale marilor opere din literatura universală“. În paralel, cei care vor să susţină campania prin care se vor strînge fondurile necesare integrării copiilor din mediul rural în programul „Cărţile copilăriei“ pot face o donaţie accesînd profilurile de fundraising create pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicletă.

1.000 de kilometri de la un capăt la altul al României

Proiectul „Cărţile copilăriei pe bicicletă”, susţinut de Principele Nicolae, este unic în România. Alteţa Sa Regală şi echipa care îl însoţeşte traversează, din Sighetul Marmaţiei pînă în Constanţa, 1.000 de kilometri şi 10 oraşe importante în doar nouă zile, în perioada 23 aprilie – 3 mai, pentru promovarea lecturii şi a unui stil de viaţă sănătos. „Este important să se ştie că oricine poate schimba ceva la nivel individual sau la nivelul comunităţii locale. Această acţiune a noastră este doar un punct de plecare şi un mod de a măsura cît de interesate sînt comunităţile să aibă grijă de educaţia copiilor. Cu doar 10 lei, un copil poate fi integrat în acest program de lectură. Poate că vom găsi suficient de mulţi oameni care înţeleg importanţa calităţii educaţiei pentru ca anumite zone din ţară să se dezvolte mai bine“, a declarat Iren Arsene, preşedintele Asociaţei Curtea Veche, ONG aflat sub Înaltul Patronaj al ASR Princilele Nicolae al României.

sursa: monitorulexpres.ro

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *