Cei mai mici locatari ai Grădinii Zoologice

11194625_819117001499218_5014424720664625945_oGrădina Zoologică are un pui de urs cu două “mame”!
Un pui de urs, un ied şi trei ponei sunt noii locatari ai Grădinii Zoologice Braşov, care cu siguranţă că îi vor încânta pe vizitatori.
Ursuleţul s-a născut la începutul lunii ianuarie, iar în urmă cu o săptămână a început să iasă din bârlog. Masculul a fost îndepărtat, pentru că exista un risc foarte mare ca acesta să-şi mănânce puiul. Ursuleţul a rămas cu ursoaica-mamă şi cu una mai bătrână, care i-a devenit a doua mamă.

Familia are propriul ţarc, iar ursoaicele au amândouă grijă de el. Ursuleţul aleargă toată ziua şi încearcă să se urce în copaci.
În ţarcul pentru cai şi ponei sunt de asemenea trei noi chiriaşi: doi mânji fătaţi tot în Grădina Zoologică, unul de o săptămână, celălalt de trei săptămâni, şi un mânz de ponei, donat de o persoană care a ţinut să îşi păstreze anonimatul. Cel din urmă are zece luni.
Cel mai tânăr ied din grădină are două-trei săptămâni, însă în ţarc mai sunt încă doi iezi fătaţi tot în captivitate.
„Pentru Grădina Zoologică naşterea unui urs în captivitate este un eveniment şi îi invităm pe braşoveni să vină să îi vadă, atât pe ursuleţ, cât şi pe ceilalţi tineri <locatari> ai Grădinii”, a spus viceprimarul Ciprian Bucur.

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *