„Titularizarea” directorilor din Cultură: 13 candidaţi, unul singur cu notă peste 7

teatrul-arlechino-intrareDoar Teatrul Arlechino are manager după concursul de la instituţiile de cultură. La Operă, Filarmonică şi Teatrul „Sică Alexandrescu” se reia examenul
Un singur candidat la funcţia de manager al instituţiilor de cultură a reuşit să obţină o notă mai mare de 7 la concursul organizat de Primăria Braşov, astfel că doar Teatrul pentru Copii Arlechino are, începând de ieri un manager confirmat. Funcţia a fost obţinută de Mihaela Gabriela Soloceanu (foto), cea care a îndeplinit şi până acum funcţia de director.
În rest, candidaţii pentru conducerea celorlalte instituţii de cultură s-au dovedit a „slab pregătiţi pentru partea managerială”, potrivit declaraţiilor viceprimarului Ciprian Bucur.
La Opera Braşov, din doi candidaţi, în etapa de interviu a trecut doar Ovidiu Dan Chirilă, dar media finală a fost 6,23. La Filarmonica Braşov, în etapa interviului au ajuns trei dintre cei patru candidaţi, însă cea mai mare medie finală a fost 6,70 (Cristian Oroşanu), de asemenea insuficientă pentru ocuparea postului. La Teatrul Sică Alexandrescu, s-au prezentat la concurs şase candidaţi, însă la prima probă au fost admişi doar cinci dintre aceştia. Doar doi au ajuns la interviu  – Paul Chiribuţă şi Silvian Gigi Duică – iar notele finale au fost 6,87 şi respectiv 6,15.
„Este vorba de managementul instituţiilor de cultură, care înseamnă nu numai un program artistic prin care încerci să atragi publicul şi să schimbi ceva în viaţa culturală a instituţiei pe care o conduci, ci şi despre o activitate managerială care presupune gestionarea responsabilă a unui buget, a resurselor umane şi a infrastructurii pe care o ai la dispoziţie. Din păcate, un bun artist nu înseamnă că trebuie să fie şi un bun manager, iar aceasta s-a văzut şi în urma acestui concurs. Candidaţii s-au dovedit slab pregătiţi pentru partea managerială. De altfel, membrii comisiei mi-au spus că respectă foarte mult Braşovul pentru ceea ce este şi pentru potenţialul pe care îl are din punct de vedere cultural şi că în urma interviurilor, care au fost foarte riguroase, au considerat că niciunul dintre participanţii care nu au câştigat nu este suficient de pregătit pentru a face faţă misiunii lor într-un oraş ca Braşovul. Potrivit legii, va trebui să declanşăm procedura pentru organizarea unui nou concurs în 30 de zile începând de astăzi”, a declarat viceprimarul Ciprian Bucur. Contestaţiile se pot depune, potrivit legii, în cinci zile lucrătoare de la data aducerii la cunoştinţă publică a rezultatelor finale.

mai mult pe : bzb.ro

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to „Titularizarea” directorilor din Cultură: 13 candidaţi, unul singur cu notă peste 7

  1. ALINA says:

    Organizatorii concursului pentru ocuparea posturilor de manageri ai institutiilor de cultura brasovene, “prezidaţi” de viceprimarul Ciprian Bucur, au interzis, prin regulamentul de concurs, semnarea de către candidați a proiectelor de management. Prin urmare, Primăria va folosi, fara a avea probleme cu “dreptul de autor”, orice program cultural prezentat in aceste proiecte manageriale. Practic, candidatii au fost folositi pe post de generatori de idei si proiecte culturale, furandu-li-se apoi munca si creativitatea de către cei incapabili sa scoată astfel de idei si proiecte vreodată. Apoi, cu un cinism diabolic, li se explica participantilor la concurs cat de slabi manageri sunt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *