Soluţii pentru criza sistemului de termoficare

tetkron

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la societatea Tetkron SRL, formată din membrii Consiliului Local Brașov, s-a întrunit ieri pentru găsirea unor soluţii la blocajul produs în sistemul centralizat de termoficare, la această oră doar 4.100 de apartamente din circa 12.500 de abonaţi primind apă caldă.

La AGA au participat 18 dintre cei 26 de consilieri locali acţionari, care astfel a fost statutară, în prim-plan fiind discutarea situaţiei conducerii executive a Tetkron, distribuitorul de agent termic, care are un Consiliu de Administraţie nefuncţional şi doar doi directori în exerciţiu, în urma demisiilor, dar şi a faptului că cei trei membri ai CA rămaşi au interdicţie de a se întâlni din partea procurorilor DNA care au declanşat la finele lui iunie o anchetă.

De altfel, AGA a luat la cunoştinţă faptul că şi juristul Tetkron, Marian Constantinescu, şi-a dat demisia de marţi, un act pe care viceprimarul Ciprian Bucur l-a catalogat ca fiind „de onoare”. „Nu toţi au decis la fel, alţii s-au ascuns de răspundere cerând transferul pe o altă poziţie în societate. Domnul Mateciuc, de exemplu, care a trecut de la funcţia de director economic la cea de simplu economist, transfer aprobat de directorul coordonator, Gogu Emanuel, înainte de ca acesta să-şi dea demisia şi să intre în concediu medical. Daniela Pălănceanu şi Gabriel Toma şi-au dat demisia din CA, iar Bogdan Munteanu, care e şi  preşedintele CA, Liliana Horga şi Claudia Radu nu se pot întâlni, până se ridică, dacă se va întâmpla asta, interdicţia pusă de procurori. Acolo este un vid executiv, dar este vorba şi despre un management defectuos al directorilor care au lăsat să se ajungă în această situaţie”, a declarat viceprimarul.

mai mult pe: mytex.ro

This entry was posted in Aparitii media, ARTICOLE, NOUTATI and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *