Realizari

Spatiu de recreere pe strada Neptun

parc

O  veste bună pentru locuitorii cartierului Astra, este aceea că am reușit, cu sprijinul serviciului de specialitate din cadrul Primăriei Brașov, să începem amenajarea pe strada Neptun, în spatele Școlii Generale nr.3 (fosta școală nr.7), a unui loc de joacă pentru copii, precum și dotarea acestuia cu mobilier urban pentru  locuitorii din zonă.

Astăzi, angajații firmei cu care municipalitatea are contract, au dus deja în zonă mobilierul urban necesar pentru amenajarea acestei zone de relaxare pentru brașoveni.

In zilele urmatoare daca vremea ne va permite, vom finaliza acest proiect benefic pentru toti locuitorii zonei!

Vești bune: program prelungit și la grădinița din Stupini!

Dezbaterile pe bugetul din acest an aduc și vești bune, în pofida faptului că banii din acest an vor fi mai puțini ca în 2013.
„Am satisfacția să anunț2 că, de anul viitor, la Stupini va fucnționa o grupă de copii după un program prelungit.Am avut discuții atât cu colegii din Consiliul Local, cât și cu dl. primar George Scripcaru, și se vor aloca fondurile necesare pentru acest proiect. De asemenea, s-a discutat și avem și acordul conducerii Inspectoratului Școlar Județean Brașov, în privința înființării grupei cu program prelungit de la grădinița din Stupini, de 25 de copii, pe lângă cele două grupe «de zi»”, a precizat consilierul local Ciprian Bucur.

Mai mult pe : NewsBv.ro
DSCN27991Sute de persoane cu handicap din Brașov au primit acasă ajutoarele alimentare de la UE
Demarată la începutul lunii noiembrie la inițiativa consilierului local PNL Ciprian Bucur, campania voluntară de distribuire a celor aproape 50 kg de alimente (făină, ulei, mălai, zahăr, paste făinoase, conserve) către cei care nu au efectiv cum să se deplaseze la centrul de lângă Carfil, pentru a intra în posesia ajutoarelor de la UE, este în plină desfășurare. „Nu am primit în viața mea atâtea mulțumiri și urări de bine. Ca să nu mai vorbim de lacrimile de bucurie din ochii multora… Am dus până acum alimentele ce li se cuveneau persoanelor cu certificat de handicap care locuiesc în Bartolomeu, Stupini, străzile Lungă, De Mijloc, Avram Iancu, Al. I. Cuza, Nicopole, Operetei. În zilele următoare le distribuim celor din Craiter, Triaj și Florilor.

Chiar dacă vorbim de cantități destul de mari, reușim să ajungem cam la 50 de persoane la o acțiune săptămânală. După sărbători, din 15 ianuarie vom relua această campanie voluntară, până la data la care se va încheia distribuirea de ajutoare la nivel național, probabil prin luna martie.

Ciprian Bucur a precizat că nu s-ar fi putut materializa această inițiativă fără sprijinul voluntarilor din TNL Brașov și a consilierului local PC Mircea Boriceanu.

mai multe pe BrasovulTau.ro
HCJ09Ws8YSGfzYhCqiWQ2fPmMx1MnUlqFără locuri de parcare blocate! Dispozitivele de blocare a parcării au devenit ilegale în Braşov.

Asa cum solicitam acum aproape un an (detalii in BZB din 03.12.2012), inaintand in acest sens si un proiect de hotarare de modificare a regulamentului, noul regulament de atribuire şi folosire a locurilor din parcările de reşedinţă din municipiul Braşov va intra în vigoare începând de astazi. O noutate adusă de acest regulament este că nu se va mai putea monta nici un fel de sistem de blocare a locului de parcare, iar în cazul în care proprietarul locului îl găseşte ocupat soluţia este să apeleze la Poliţia Locală.
“Agenţii locali îl vor putea sancţiona pe respectivul şofer, fiindcă a ocupat un loc pentru care nu deţine abonament sau chiar îi pot ridica autoturismul.

Dacă ocupi locul vecinului scoţi până la 300 de lei din buzunar

Prin adoptarea acestui regulament, am încercat să aducem sistemul de parcări rezidenţiale la un nivel comparabil cu cel existent în orice ţară europeană. Pe de o parte, să le garantăm braşovenilor siguranţa locurilor de parcare, tocmai de aceea perioada pentru care se eliberează abonamentul a fost prelungită la cinci ani, iar, pe de altă parte, considerăm că braşovenii sunt la fel de civilizaţi ca orice european şi vor respecta semnalizările din aceste locuri, astfel că de la intrarea în vigoare a acestui regulament, toate parcările rezidenţiale vor fi semnalizate atât vertical, cât şi orizontal, fără a mai exista şi sisteme de blocare pe fiecare loc”.

Mai multe cititi pe NEWSBV!

mj1Bartolomeu – S-au realizat marcajele rutiere pe strada Molnar Janos!

Fiind prezent luni 16 septembrie la deschiderea oficiala a noului an scolar la scoala 14 din Bartolomeu am discutat si cu parintii si bunicii elevilor. Ca urmare a solicitarilor adresate de catre unii locuitori ai cartierului m-am deplasat in zona Molnar Janos.Aici am constatat ca pe aceasta strada dupa finalizarea lucrarilor de asfaltare nu afost realizat marcajul trecerilor de pietoni, lucru ce ingreuna circulatia pietonilor in zona, traversarea straziifiind periculoasa. Pe toata strada nu exista decat o singura trecere de pietoni amplasata la capatul catre Avantgarden.

Marti dimineata am sesizat acest lucru directiei de specialitate a primariei, mergand chiar la fata locului cu un reprezentant al primariei.

Primaria a reactionat promt si astazi de dimineata am fost chemat in cartier la demararea lucrarilor de trasare a trecerilor de pietoni si pentrua identifica zonele cu cea mai mare intentie de traversare. Multumesc pe aceasta cale locuitorilor din cartier care m-au apelat cu increderesi reprezentantilor primariei pentru reactia imediata.

 


2“Problema transportului in comun pentru locuitorii cartierului Stupini se afla in permanenta in atentia noastra”, afirma consilierul Ciprian Bucur

 

De ani buni, cetatenii Stupiniului au reclamat pe la diverse institutii neajunsurile legate de liniile Regiei Autonome de Transport (RAT) Brasov, care leaga acest cartier de restul orasului. In primavara anului 2012, fiind invitat la o emisiune televizata a unui post local, Ciprian Bucur a adus in atentia publicului larg nemultumirile acestora. “Printre altele, numerosi localnici s-au plans de faptul  ca au de mers si cinci kilometri pana la cea mai apropiata statie de autobuz, vorbind aici de Stupini, iar spre centrul Brasovului, Livada Postei, nu exista nici un mijloc de transport direct.  La sugestia noastra, RAT Brasov a fost receptiva, fiind introdusa linia 25 Bartolomeu Nord (Avantgarden) – Gara si, ulterior, aceasta a fost prelungita pana la capatul Bulevardului Saturn. Apoi, regia a infiintat in mai 2012 traseul unei noi linii, 26, intre str. Baciului si Livada Postei, linie care  – din pacate pentru populatia Stupiniului – a fost desfiintata la 1 octombrie 2012. A ramas linia 40, Stupini – Gara – Saturn. Mai exista microbuzul 41 (Livada Postei – Stupini), dar cu un numar foarte mare de statii, cu un traseu foarte lung, care circula insa doar o data pe ora si asta doar in orele de varf. Dupa parerea mea, ar trebui reluat traseul autobuzului 26, motiv pentru care am initiat mai multe discutii cu cei responsabili. Sper sa reusim sa rezolvam aceasta problema cat mai curand”, a declarat consilierul municipal Ciprian Bucur.


S-a rezolvat problema iluminatului public pe str. Lanurilor

 

Locuitorii de pe str. Lanurilor aproape ca incetasera sa mai spere ca se va face vreodata lumina si pe strada lor. In timpul campaniei, un numeros grup de oameni a semnalat acest aspect catre liberalul Ciprian Bucur. Concomitent, oamenii au venit si cu cererea de infiintare a unei treceri de pietoni intre str. Lanurilor si str. Gospodarilor.  Acesta a preluat solicitarile cetatenilor si a ridicat aspectele semnalate  in atentia Directiei Tehnice a Primariei, solicitand rezolvarea lor. Acum, strada Lanurilor, despre care nici cei mai varstnici locuitori nu puteau spune ca a fost vreodata altfel decat intunecata, beneficiaza de iluminat public complet, iar trecerea de pietoni a devenit si ea realitate.

 

 Sportivii brasoveni au nevoie de sprijinul nostru!

 

Brasovul se mandreste – pe buna dreptate – cu o indelungata traditie sportiva. Din pacate, in ultimele decenii, problemele financiare nu au ocolit nici acest domeniu, cluburilor si sportivilor care isi doresc sa faca performanta fiindu-le din ce in ce mai greu. Printre echipele brasovene care ne onoreaza cu prezenta la nivel national se numara  si cea a inimoaselor baschetbaliste de la Olimpia CSU Brasov, acestea evoluand in Liga Nationala de baschet feminin. Pentru a le da o mana de ajutor in pregatirea la cote cat mai inalte, consilierul municipal Ciprian Bucur (impreuna cu alti colegi consilieri) a avut o initiativa care are toate sansele sa se materializeze in viitorul apropiat. Astfel, in septembrie 2012, acesta a inaintat o adresa  catre comisiile de specialitate ale Primariei si Consiliului Local Brasov, prin care a propus initierea unui proiect de Hotarare CL, vizand urmatoarele aspecte: 1) aprobarea accesului cu gratuitate de 50%, pentru antrenament si meciuri oficiale,  in incinta Salii Sporturilor “Dumitru Popescu Colibasi” Brasov a echipei de baschet Olimpia Brasov; 2) incheierea unui parteneriat intre Primaria municipiului Brasov, Consiliul Local  Brasov si echipa de baschet feminin Olimpia Brasov, urmand ca Olimpia Brasov sa promoveze prin toate mijloacele posibile sprijinul Primariei si a Consiliului Local.

Dupa cum a precizat consilierul liberal, “este firesc sa avem grija si sa-i sprijinim cu tot ce se poate pe sportivii nostri de performanta. Recent, am purtat noi discutii pe aceasta tema cu factori din conducerea Primariei si avem sanse mari ca acest proiect sa devina realitate in curand!”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *